Farlige Legionella-bakterier spreder sig og udgør en stigende sundhedsrisiko. Det tvinger kommuner og bygningsansvarlige til at tænke innovativt, idet forebyggelse og identificering af Legionella, særligt i offentlige bygninger og institutioner, kan gøre en væsentlig sundhedsmæssig forskel.

Det har hidtil været vanskeligt at identificere præcis hvor i rørene, bakterier spreder sig, fordi det er udfordrende at skulle inspicere rørene meter for meter. Så da Silkeborg Kommune begyndte at screene plejehjem for Legionella, var de positive over ReMonis løsning. Den gav dem en indikation af, hvor udbruddet var og forudså, hvor fremtidige udbrud ed stor sandsynligvis ville forekomme.

“Vi har begrænset tid til at løse vores opgaver,” fortæller ledende ingeniør ved Silkeborg Kommune Jesper Buchardt.

”Med sensoren FlowMoni kan vi få resultaterne øjeblikkeligt og blive færdig med opgaverne hurtigere. Vi placerer sensorerne strategisk for at overvåge, hvor der er tilbageløb eller uønsket opvarmning af det kolde vand, der skal være under 20oC, hvis vi vil undgå bakteriekolonier.”

Læs mere om ReMonis Legionella-løsning i Energy Supply

Let at tilpasse

Sensorerne er trådløse og derfor lette at tilpasse, hvilket gør det let at overvåge den enkelte installation med data af høj præcision. Jesper Buchardt fortsætter:

“Vi har adgang til andet overvågningsudstyr, men hvis systemet skal konfigureres, bliver det ofte både tidskrævende og udfordrende. ReMonis sensorer lever virkelig op til vores forventninger på grund af den lette installation. Vi kan aflæse resultaterne med det samme.”

Med en kombination af AI og IoT registrerer sensorerne temperaturer, og det er på den baggrund, ReMonis løsning kan forudse risiko for bakterieformation. ReMonis udstyr sender en alarm til den bygningsansvarlige, så det bliver muligt at forebygge et udbrud af for eksempel Legionella-bakterier der, hvor risikoen er størst. Ifølge ReMonis CEO, Bo Eskerod Madsen, er der særligt to elementer, der gør det til en win-win situation:

“Som kommune eller virksomhed er der mange penge at spare, fordi I for det første selv kan installere sensorerne og for det andet kan aflæse jeres realtidsdata, når det passer jer. Derfor mener vi, at ReMonis løsning er win-win – både for jeres budget og for jeres brugeres sundhed.”