Brug pengene på det rigtige

Når I som aftagere sender for varmt vand retur til varmeværket, sker der et energitab. Det sker, fordi der med forhøjede vandtemperaturer skal mere vand til at producere den samme mængde energi som med koldere vand. Når returvand er for varmt, kan varmeværket gøre to ting for at sikre varmt vand nok til alle.

  • De kan sende mere fjernvarmevand i cirkulation, med et højere energiforbrug til følge.

  • De kan hæve temperaturen med den sideeffekt, at der opstår et større varmetab i ledningsnettet.

Det korte af det lange er, at god afkøling både sparer dig og din omverden for penge. Hvis returtemperaturen er lav, er afkølingen god, og du har udnyttet varmen godt. Hvis du leverer afkølet returvand, skal varmeværket varme en mindre mængde vand op, inden de sender det videre.

 

Fakta:
Hele 40% af Danmarks energiforbrug finder sted i bygninger. 

 

Overvåg din afkøling – det betaler sig

Afkøling er ofte en stor udgift, som det kan svare sig at tjekke op på jævnligt. Det skyldes blandt andet, at mange virksomheder betaler ekstraudgifter til afkøling, selvom udgiften nemt kunne være undgået. Hvis du vil spares for denne ekstraudgift, skal du have indsigt i dit forbrug, så du kan justere vandets temperatur, før det sendes retur. Med andre ord kan du med overvågning slippe for dyre strafafgifter på returvand. Helt enkelt.

Ny teknologi gør det let

ReMonis temperatursensor HeatMoniSpot kan med AI og cloud-data gøre det nemt at danne sig et overblik over vandets temperatur. Du kan løbende følge med i dit forbrug ved hjælp af en trendlinegraf, der med datapunkter hvert femte minut viser temperaturens udvikling over tid. De præcise data gør det let at gennemskue de timer, der tillægges regningen for fjernvarmeforbrug.

Det betyder, at du med HeatMoniSpot straks kan handle og undgå strafafgift på returvand. Udover afkøling af din fjernvarme skal du være opmærksom på dine installationer. En bygningsinstallation er harmonisk, når opvarmning og ventilation på samme lokation ikke kører på samme tid – altså når de ikke modarbejder hinanden. 


Fjernvarme er meget værd – det samme er afkøling.

 

Vil du spare endnu mere? Så skab harmoni i din installation

Selvom det kan virke logisk, finder denne driftsfejl sted i mange bygninger. Får man rettet op på den, er der mange penge at spare. For at sikre dig en harmonisk installation skal du være særligt opmærksom på rum, der opvarmes og ventileres samtidigt. Sætter dit CTS-system begge funktioner i gang? Der kunne meget vel være penge at spare.

Stadig nysgerrig? I et hus fuld af tech-entusiaster, kender vi det godt. Derfor har vi lavet dette bonus read til dig om fejl i CTS-automatik, installation og brugernes overstyring.

Der kan være utallige årsager til mislykket opvarmning, men uanset fejlen kan du se det på ReCalc – programmet der viser de indsamlede data om dit energiforbrug. Hos ReMoni analyserer vi kontinuerligt data på fjernvarmeinstallationen og giver dig information om dårlig afkøling i en nem og overskuelig løsning.

Alle bygnings- og forbrugsansvarlige kan få glæde af HeatMoniSpot. 

Uanset om fejlen skyldes defekte shuntventiler, ødelagte radiatortermostater eller noget helt tredje, gør ReCalc det nemt for dig at opdage usædvanlige udslag, hvis der skulle opstå en defekt. Det eneste du skal gøre er at logge på. Du finder alt, du bør vide om ReCalc her.