FN’s 17 Verdensmål udpeger 17 indsatsområder, som vi globalt skal sætte fokus på frem mod 2030. Desværre er målene i sig selv ikke handlingsorienterede, hvilket gør det svært at arbejde med i praksis. Derfor har vi fundet 3 konkrete idéer til, hvordan I nemt kan bidrage til miljøet uden at gå på kompromis med komforten. Du behøver altså hverken sidde på et koldere kontor eller i et mørkere lokale for at blive bæredygtig. Til gengæld kan du overveje disse tre idéer:

  • Saml dine leverancer: Verdensmål 9
    Med samlet levering koster dine leverancer knap så meget. Som bonus sparrer du den CO2, der ville være udledt ved flere leveringer, og du bakker op om miljørigtigt forbrug.
  • Gå ind for genbrug: Verdensmål 11 og 12
    På den lille skala kan man vælge emballage af genbrugsmateriale – på den store kan man købe inventar og elektronik brugt. Når en virksomhed lukker, sættes tastaturer, skærme, skriveborde og kontorstole ofte til salg, da det intet fejler. Tjek altid muligheden for genbrug, da det giver dig mulighed for at sparre penge og sparre miljøet for nedbrydning og overproduktion.
  • Ren energi: Verdensmål 7
    Bygningsdrift er komplekst, og selv den mest erfarne Facility Manager kan have svært ved at undgå spild. Har du styr på driftsomkostningerne i dine bygninger? Jo bedre overblik du har over dit forbrug, des lettere kan du reagere på uregelmæssigheder. ReMonis PowerMoniMain overvåger forbruget med livedata. Det er op til dig, om du vil se data i ReCalc eller det EMS-system, du allerede bruger. Se PowerMoniMains muligheder her.


ReMonis & FNs 17 verdensmål:

7: Bæredygtig energi

9: Industri, innovation og infrastruktur

11: Bæredygtige byer og lokalsamfund

12: Ansvarligt forbrug og produktion

Bæredygtighed er in. Køb brugt, juster dine leverancer og


Med disse tre idéer kan du gå efter de lavest hængende frugter. Det skal forstås på den måde, at du både kan opnå en besparelse på miljøbelastningen og økonomien. ReMonis løsning inden for energioptimering understøtter især verdensmålene 7, 9, 11 og 12 om produktion, ren energi og innovation. Er du skarp på, hvilke verdensmål I understøtter?